Marianne Vos etaleert een week voor het WK haar uitstekende vorm in Hoogerheide

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Marianne Vos etaleert een week voor het WK haar uitstekende vorm in Hoogerheide

Marianne Vos heeft in Hoogerheide opnieuw bewezen wie de grote favoriete voor het WK van volgende week is. Vos liet haar metgezellen achter en kwam solo over de meet in Hoogerheide.

Sophie de Boer was al zeker van de eindzege in de Wereldbeker, maar toch stond er nog een interessante slotwedstrijd op het programma in Hoogerheide. Alle toppers tekenden zo goed als present, maar voor wereldkampioene Thalita de Jong startte de wedstrijd rampzalig. De Jong kwam al snel ten val en moest de strijd staken.

Vos versnelde meteen voorin, maar Cant, Brand en Nash lieten de Nederlandse niet zomaar gaan. Ook Lechner kwam vooraan aansluiten, maar even later kwam ze samen met Nash ten val. Cant was enkele meters los, maar Vos kwam weer aansluiten.

Cant op 4, Verdonschot op 5

Cant, Brand, De Boer, Verdonschot en Worst gingen in de achtervolging op Vos, maar er stond geen maat meer op de Nederlandse. Vos mocht de handen in de lucht steken, Brand en Worst vervolledigden het Nederlandse podium. Cant werd vierde, de jonge Laura Verdonschot knap vijfde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties