Offday voor Mathieu van der Poel: "Teleurgesteld, maar liever vandaag dan volgende week"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 21 reacties
Offday voor Mathieu van der Poel: "Teleurgesteld, maar liever vandaag dan volgende week"

Iedereen had vandaag een onemanshow verwacht van Mathieu van der Poel, maar dat liep zowaar helemaal anders af. In de openingsronden leek er geen vuiltje aan de lucht, maar daarna zakte de Nederlandse kampioen in elkaar.

"Dit is niet wat ik ervan verwacht had", bekende Mathieu van der Poel bij Sporza. "Ik heb natuurlijk hard getraind in Spanje, maar had verwacht om beter voor de dag te komen. Maar dit is niet erg, volgende week is pas belangrijk. Dat neemt niet weg dat ik teleurgesteld ben. Maar liever vandaag dan volgende week."

"Niets lukte nog"

Van der Poel probeerde het nochtans halverwege de wedstrijd met een stevige versnelling. "De eerste keer dat ik demarreerde, voelde ik al dat er echt niks op zat. Het werd minder en minder. Ik had vermoeide benen, maar dat kan gebeuren. Na een tijd lukte er niets meer. Op een slechte dag valt alles tegen."

Niet echt een ideale voorbereiding met het WK in aantocht natuurlijk. Maar van der Poel maakt zich geen zorgen. "De voorbije twee jaar was ik altijd goed in Hoogerheide en op het WK niet, misschien zal het nu eens andersom zijn", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties