Tweede plek voor eliterenner zonder contract in Zonnebeke: "Ik ga nu werken, dat zorgt voor minder stress"

Redactie
| 2 reacties
Tweede plek voor eliterenner zonder contract in Zonnebeke: "Ik ga nu werken, dat zorgt voor minder stress"
Foto: © photonews

Toch wel een verrassend podium in de Kasteelcross van Zonnebeke. Wietse Bosmans pakte een knappe overwinning, maar de tweede plaats was weggelegd voor een eliterenner zonder contract: de 27-jarige Vlaams-Brabander Vincent Baestaens.

Bij afwezigheid van de toppers was het aan andere crossers om op te staan. "Ik was gemotiveerd, want zo'n ondergrond als vandaag ligt me", opent Baestaens. "De grote toppers waren niet aanwezig en er waren er nog wel een paar die niet aan de start stonden. Dit is een tv-cross en die komt live in beeld, dat is voor mij en voor de sponsors perfect."

Groot verschil

Winnaar Wietse Bosmans was al vroeg gaan vliegen, maar Baestaens werd knap tweede. "Ik ben hier zeer tevreden mee. Het leven als elite zonder contract valt goed mee. Het is natuurlijk een groot verschil met beroepsrenner zijn."

"Ik ga nu werken en dat zorgt misschien voor minder stress. Nu heb ik in de week iets anders aan mijn hoofd en ik denk dat dat wel resulteert in uitslagen. Ik doe een bureaujob bij Beckers nv, een administratieve functie dus", besluit Bastaens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties