Van der Haar en Telenet Fidea heer en meester in Hoogerheide, van der Poel stelt teleur

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
Van der Haar en Telenet Fidea heer en meester in Hoogerheide, van der Poel stelt teleur

Lars van der Haar heeft overtuigend de Wereldbeker in het Nederlandse Hoogerheide naar zijn hand gezet. Mathieu van der Poel startte snedig, maar moest halverwege de cross de rol helemaal lossen. Van der Haar kwam met een ruime voorsprong over de meet.

Geen Wout Van Aert in Hoogerheide. De wereldkampioen zit met een vervelende knieblessure en moest een rustpauze inlassen. Mathieu van der Poel ging er als een speer vandoor bij de start en nam meteen de leiding in Hoogerheide. Maar wegrijden kon hij niet, er was een omvangrijke kopgroep voorin.

Net voor halverwege kreeg van der Poel een mooie voorsprong nadat hij een stevig tussenspurtje had geplaatst. Venturini en Meeusen lieten de Nederlander niet gaan, ook van der Haar kwam aansluiten. De renner van Telenet Fidea kwam erbij en liet zijn metgezellen vrijwel meteen achter.

Voorsprong richting de minuut

Na amper een ronde had van der Haar bijna een halve minuut op een omvangrijke groep, waar ook van der Poel zich moest settelen. De voorsprong van van der Haar groeide richting de minuut en er viel nog weinig te doen aan de renner van de ploeg van Sven Nys.

Bij het ingaan van de laatste ronde was de voorsprong van de Nederlander nét geen minuut. Van der Haar boekte zo een twee op twee dit weekend, na zijn zege van zaterdag in het Nederlandse Rucphen. Het volledige podium was ook voor Telenet Fidea, want Tom Meeusen en Corné van Kessel reden naar plaatsen 2 en 3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties