Stannard wint slotetappe in Herald Sun Tour, Froome grijpt naast de eindzege

Redactie
| 0 reacties
Stannard wint slotetappe in Herald Sun Tour, Froome grijpt naast de eindzege

Ian Stannard heeft de afsluitende vierde etappe van de Herald Sun Tour gewonnen. Chris Froome deed in de slotrit een gooi naar de eindzege, maar de Tourwinnaar slaagde niet in zijn opzet.

Ian Stannard heeft de afsluitende vierde etappe van de Herald Sun Tour gewonnen. De Brit van Sky toonde zich de beste uit een grote kopgroep, al maakte hij het in de laatste meters nog spannend. Aaron Gate (Aqua Blue Sport) werd nipt tweede, voor de Nederlander Taco van der Hoorn van Roompot-Nederlandse Loterij, die knap als derde eindigde.

De eindoverwinning van Damien Howson kwam niet meer in gevaar in de slotetappe van en naar Kinglake. De 24-jarige renner van Orica-Scott pakt daarmee zijn eerste grote overwinning van zijn carrière. Het Australische talent Jai Hindley en de Fransman Kenny Elissonde mochten met Howson mee op het eindpodium van de 64ste editie van de Herald Sun Tour. Froome moest uiteindelijk tevreden zijn met de zesde plaats in de eindstand. Vorig jaar was hij de beste in de Australische rittenkoers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties