Wellens schiet een derde keer raak in 2017: "Enkele weken geleden nooit gedacht"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wellens schiet een derde keer raak in 2017: "Enkele weken geleden nooit gedacht"

Tim Wellens heeft zijn wielerseizoen in 2017 uitstekend gestart. Eerst waren er al twee ritzeges in Mallorca, vandaag volgde er een knappe overwinning in de slotrit van de Ruta del Sol.

Wellens trok in regenweer - of wat had u gedacht - op pad met 7 andere vluchters en maakte het uiteindelijk af in de sprint met zes. "Er stond heel veel wind in het begin van de etappe, waardoor iedereen toch wat nerveus was", opent Tim Wellens. "Toen de voorsprong van vier naar zes minuten steeg, geloofde ik dat we voor de ritwinst zouden strijden."

De Truienaar probeerde eerst nog een sprint te vermijden. "In de finale probeerde ik de anderen te lossen, maar dat lukte niet. Ik ging de sprint aan op 200 meter van de streep. Eerst was ik onzeker, maar het ging redelijk gemakkelijk. Ik vind het eigenlijk leuker om op deze manier te winnen dan solo aan te komen. Als ik mag kiezen mag het spannend zijn."

3x winst in 2017, 4x winst in 2016

"Aan het eind van vorig seizoen stonden er vier overwinningen op mijn teller, nu heb ik half februari al drie zeges geboekt. Dat had ik enkele weken geleden nooit verwacht. Mijn volgende doel wordt de Strade Bianche op 4 maart. Het is de eerste keer dat ik die wedstrijd zal rijden, maar ik geloof dat ik ook daar een mooi resultaat kan neerzetten", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties