Vijfvoudige wereldkampioen denkt aan stoppen: "Er is een tijd van komen en gaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vijfvoudige wereldkampioen denkt aan stoppen: "Er is een tijd van komen en gaan"

Het wereldkampioenschap baanwielrennen in Hongkong is op een teleurstelling uitgedraaid voor de Nederlandse pistier Theo Bos. Na afloop twijfelde hij over zijn afscheid.

Theo Bos kon op de kilometer niet meestrijden voor de medailles en dat zette hem aan het denken. "Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Misschien is het nu wel tijd om te gaan", liet Bos weten bij de NOS

Gat onoverbrugbaar

Bos moest 1,6 seconde toegeven en reed slechts naar een 16e plek. "De klok liegt nooit en een gat van 1,6 seconde met de nummer een is heel erg groot. Ik ben op dit moment niet goed genoeg. Dat is de realiteit. Ik ben 33. Ik ga geen reuzensprongen meer maken en het gat met de wereldtop - zeker op de sprint - is onoverbrugbaar."

"Sprinten vind ik eigenlijk het mooiste aan baanwielrennen en dat niveau ga ik zeker niet meer halen", aldus de Nederlander. "Vorig jaar reed ik nog naar het zilver op de kilometer en nu kom ik er bijna niet aan te pas. Ik ga kijken naar wat ik afgelopen half jaar heb gedaan en wat ik kan verbeteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties