Ex-ploegmaat van Boonen dolt na afscheid van 'Tornado Tom': "Tijd voor een nieuw icoon, ik zal dat maar worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Ex-ploegmaat van Boonen dolt na afscheid van 'Tornado Tom': "Tijd voor een nieuw icoon, ik zal dat maar worden"

Tom Boonen nam zaterdag op 'Tom says Thanks' aan het Zilvermeer in Mol helemaal afscheid van de wielersport. Afscheid van een grote renner en een toffe collega, ook volgens zijn ploegmaat Pieter Serry.

Pieter Serry heeft niets dan superlatieven voor de inmiddels gestopte Boonen. "Het is een feestdag eigenlijk, maar wel één met een dubbel gevoel", opent Serry. "Het is jammer dat we hem moeten uitwuiven. Hij is een goede vriend, een fenomeen in het peloton. Om er afscheid van te nemen, dat is speciaal."

Serry is meer een man van het klimwerk, terwijl Boonen altijd in het Vlaamse voorjaar te zien was. "We reden inderdaad niet zo vaak hetzelfde programma. We hebben wel eens in Argentinië de kamer gedeeld en dat viel kei goed mee. We hebben ons echt geamuseerd toen", aldus de Quick-Step Floors-renner.

"Het schijnt dat trainingen op kasseien goed zullen zijn voor het herstel van mijn sleutelbeenbreuk"

Met eerst Cancellara die gestopt is en nu Boonen, zullen er nieuwe renners moeten opstaan. "Tijd voor een nieuw icoon, ik zal dat maar worden", lacht Serry, die dan toch overweegt om ooit een ander programma te rijden.

"Misschien moet ik mij wel eens omscholen. Of ik over de kasseien kan rijden? Ik denk wel dat ik dat potentieel heb. Het schijnt dat die trainingen goed zullen zijn voor het herstel van mijn sleutelbeenbreuk", grapt hij nog na zijn breuk van enkele weken geleden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties