Zware valpartij in Parijs-Roubaix zindert nog steeds na bij renner van Lefevere: "Verbaasd dat ik niets gebroken heb"

Redactie
| 1 reacties
Zware valpartij in Parijs-Roubaix zindert nog steeds na bij renner van Lefevere: "Verbaasd dat ik niets gebroken heb"

De manier waarop de Nederlander Niki Terpstra vorige maand ten val kwam in Parijs-Roubaix, tartte alle verbeelding. Het stuur van de Quick-Step Floors-renner brak af en Terpstra houdt er nog steeds pijn aan over.

"Het gaat nog steeds niet zo goed", opent Terpstra in NH Sportcafé. "Ik was zwaar gekneusd van top tot teen. Ik ben eigenlijk verbaasd dat ik niets heb gebroken, gezien de impact van de val. Ik heb toen te lang gefietst en daarbij een scheurtje in mijn triceps opgelopen, zodat ik nu weer een paar dagen rust moet houden."

NK + Vuelta

Terpstra mikt nu op het NK dat eind juni wordt gereden. "En het eind van het seizoen kent ook nog mooie wedstrijden. Ik hoop de Vuelta te kunnen rijden als voorbereiding op het WK. Dat is me vorig seizoen ook goed bevallen."

Tot slot kwam Terpstra ook nog eens terug op het feit waar hij volgend jaar zal fietsen. De contracten bij Quick-Step Floors lopen allemaal af, al is Patrick Lefevere druk bezig met de toekomst van zijn ploeg. "Als je serieus bezig bent, kan je lang mee als wielrenner", aldus Terpstra.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties