Erg slecht nieuws voor Julian Alaphlippe, de nieuwe wonderboy van Lefevere

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties
Erg slecht nieuws voor Julian Alaphlippe, de nieuwe wonderboy van Lefevere

Julian Alaphilippe zal over een kleine twee maanden niet aan de start staan van de Ronde van Frankrijk. De 24-jarige pion van Patrick Lefevere is woensdag onder het mes gegaan na een vervelende knieblessure.

Julian Alaphilippe moest opgeven in de Ronde van het Baskenland door een knieblessure. Zijn ploeg wilde een operatie vermijden, maar die bleek nu toch noodzakelijk te zijn. Woensdag werd de Fransman in Herentals geopereerd door specialist Toon Claes.

"De Tour was mijn hoofddoel van dit jaar"

Alaphilippe moet nu twee weken rusten, daarna zal het nog twee weken duren voor hij de fietstrainingen mag hervatten. "Ik kan niet beschrijven hoe teleurgesteld ik ben", laat Alaphilippe weten. "Ik kan de woorden niet vinden. De Tour was mijn hoofddoel van dit jaar."

"Het is erg teleurstellend om deze ronde te moeten missen nadat ik eerder al verstek moest geven in de Ardennenklassiekers. Nu moet ik mij richten op een volledig herstel en in goede conditie geraken voor het tweede deel van het seizoen. Gelukkig is het seizoen nog lang, ik wil me zeker nog tonen", besluit Alaphilippe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties