Niki Terpstra komt met de reden waarom het dit voorjaar wél en vorig jaar niet lukte bij Quick-Step

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Niki Terpstra komt met de reden waarom het dit voorjaar wél en vorig jaar niet lukte bij Quick-Step

Bij Quick-Step Floors was het voorjaar een echte voltreffer, met onder meer zeges in Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. Het contrast met het voorjaar van 2016 was groot, dat weet ook Niki Terpstra.

In 2016 kwam die zogenaamde 'grote vis' er niet. In 2017 schoot de ploeg van Patrick Lefevere wél meerdere keren raak. "Er was geen twijfel vorig jaar", legt Terpstra uit. "We reden gewoon niet hard genoeg, dat deden we dit jaar wel. De middelmatige renner van onze ploeg was sterker dan de kopmannen van andere ploegen."

"We kunnen beter blij zijn dat we hem als aanwinst hebben gehad"

Quick-Step Floors nam na Parijs-Roubaix afscheid van Tom Boonen, één van de grootste iconen van het Vlaamse voorjaar van het laatste decennium. "We kunnen beter blij zijn dat we hem als aanwinst hebben gehad. Of hij dé lolbroek van de ploeg was? Nee, dat niet echt, maar ik heb zeker lol met hem gehad. We hebben fijn samengewerkt."

"Ik zal hem wel missen. De ploeg is sterk, dat hebben we al gezien. Maar we weten natuurlijk nog niet hoe de ploeg er volgend jaar zal uitzien. Als de basis volgend seizoen blijft, dan hebben we opnieuw een brede selectie", besluit Terpstra.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties