Piepjonge Fransman blijft het sprintende peloton voor in Vierdaagse van Duinkerke

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Piepjonge Fransman blijft het sprintende peloton voor in Vierdaagse van Duinkerke

De derde rit in de Vierdaagse van Duinkerke is een kolfje naar de hand van de jonge Benjamin Thomas geworden. De 21-jarige Fransman bleef het sprintende peloton erg nipt voor.

Een groep van 7 renners ging al vroeg in de rit vol voor de dagzege, maar al snel werd duidelijk dat hun plannetje in duigen zou vallen. Op een kleine 30 kilometer van de streep werden ze ingerekend door het peloton. In de absolute finale probeerde 'La Machine' Sylvain Chavanel het met een late uitval.

Hij kreeg het gezelschap van onze landgenoot Maxime Vantomme en de jonge Benjamin Thomas, amper 21 jaar oud. Die laatste was de enige die volhield en de sprintende massa voor wou blijven. En dat lukte wonderwel ook, al was het verschil erg nipt.

Debusschere nog steeds leider

Niccolo Bonifazio sprintte naar de tweede plek, de derde plaats was voor Arnaud Démare, de winnaar van gisteren. Met Roy Jans (4e), Bert Van Lerberghe (8e) en Jonas Rickaert (10e) eindigden er drie Belgen in de top tien van de derde etappe. De leiderstrui blijft bij onze landgenoot Jens Debusschere (Lotto Soudal).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties