Toestand van Vandenbergh stabiel, maar... "Het ene moment zit hij in Roeselare, het andere moment in Spanje"

Redactie
| 8 reacties
Toestand van Vandenbergh stabiel, maar...  "Het ene moment zit hij in Roeselare, het andere moment in Spanje"

Het grootste slachtoffer na de zware valpartij in de eerste rit van de Vierdaagse van Duinkerke was ongetwijfeld Stijn Vandenbergh. Er werd gevreesd voor een hersenbloeding, maar zo erg was het dan toch niet. Al kampt Vandenbergh wel met geheugenverlies.

Vandenbergh liep uiteindeijk een erg zware hersenschudding op. "Ze gaan het woord hersenbloeding niet in de mond nemen, maar er zit wel wat bloed vast in de hersenen door de klap die hij te verwerken kreeg", aldus zijn partner Randy Dedeurwaerder in HNB. "Zijn toestand is stabiel, dat bloed in zijn hersenen zal normaal vanzelf weggaan."

Geheugenverlies

Al kampt de renner van AG2R-La Mondiale momenteel (tijdelijk) met een ander probleem. "Het grootste probleem is dat hij niets onthoudt", klinkt het. "Hij herkent mij wel, maar toen ik voor het eerst langskwam, zei hij dat hij nog geen bezoek had gekregen, terwijl de ploegdokter en een vriend van ons al waren langsgekomen."

"Ik had ook een tekening bij van onze dochter, en hij heeft die eigenlijk tien keer voor het eerst gezien. Na vijf minuten was hij dat telkens vergeten. Het ene moment zit hij in Spanje en het andere moment in Roeselare, hij weet niet of hij met de fiets gevallen is of een ongeluk met de auto heeft gehad", besluit Dedeurwaerder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties