Waarom de nieuwe Merckx of Van Impe uitblijft? Bondscoach De Weert ziet mogelijke oorzaak

Redactie
| 5 reacties
Waarom de nieuwe Merckx of Van Impe uitblijft? Bondscoach De Weert ziet mogelijke oorzaak

In het Vlaamse voorjaar hebben onze landgenoten opnieuw laten zien dat het voorjaar van 'ons' is. Maar daar staat dan weer tegenover dat België nog nauwelijks rondetalenten heeft. Bondscoach Kevin De Weert en Jos Smets lieten zich erover uit.

"Laurens (De Plus) zal zijn kans wel krijgen", opent Kevin De Weert in HLN. Maar het blijft o zo moeilijk voor jonge Belgen om door te breken in het klimwerk. De Weert - in zijn carrière eens 12e en 16e geëindigd in de Tour - ziet een mogelijke oorzaak. "De enige grote voorwaarde is: continuïteit. Nederland heeft ronderenners op overschot en klassieke coureurs tekort."

Dat is net waar het schoentje knelt bij ons land. "Bij ons is het net omgekeerd. Als je tien jonge Belgische renners vraagt wie ze willen worden, is het antwoord negen keer: Tom Boonen! Er is dringend nood aan een mentaliteitsswitch."

Jurgen Van den Broeck

Al geeft bondsvoorzitter Smets ook een waarschuwing. "Kijk naar Jurgen Van den Broeck. Die heeft er werkelijk álles voor opgeofferd. Kroop in zijn eentje hoog op een berg om er zichzelf af te beulen. Reed derde en vierde in de Tour, zesde in de Giro, achtste in de Vuelta. Wat oogstte hij ermee bij het grote publiek? Bakken vol kritiek en misprijzen. Tja, zo motiveer je natuurlijk geen mensen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties