Na drie jaar is het opnieuw zover, Philippe Gilbert aan de start van 'La Grande Boucle'

Redactie
| 5 reacties
Na drie jaar is het opnieuw zover, Philippe Gilbert aan de start van 'La Grande Boucle'

Philippe Gilbert zag een sterk voorjaar toch wat in mineur eindigen door een scheurtje in zijn nier dat hij opliep in de Amstel Gold Race. Hij kon zo zijn kansen niet verdedigen in de overige Ardennenklassiekers. Maar Gilbert is nu vol met het najaar én de Tour bezig.

Na drie jaar afwezigheid zal Gilbert aan de start van de Tour de France in Duitsland staan. "Mijn honger is nog niet gestild", opent één van de meest succesvolle renners van het afgelopen voorjaar in HLN. "Ik heb hard gewerkt en voel dat de vorm van het voorjaar er zit aan te komen."

Nu ligt de focus dus op het najaar. De vorm is alvast goed. "Ik heb er ook hard voor gewerkt nadat ik elf dagen plat moest wegens een klein scheurtje in de rechternier bij een val in de Amstel. Een week ziekenhuis en van je bloedvorm blijft niets meer over. Je moet elke procent terughalen."

"Een week ziekenhuis en van je bloedvorm blijft niets meer over"

"Dat heb ik gedaan door hard te trainen en ik durf nu te zeggen dat ik klaar ben voor het tweede luik van mijn programma. Een zware brok: Ronde van België, Ronde van Zwitserland, Tour de France. Hoe ik weet dat ik klaar ben? Vorm is niet uit te leggen. Het is een soort lichtheid van bestaan die door je heen zindert. De fysieke variant van geluk", besluit de Waalse renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties