21-jarige BMC-Belg debuteert met 12e plek bij de profs: "Bewijzen dat ik dit contract niet zomaar gekregen heb"

Redactie
| 2 reacties
21-jarige BMC-Belg debuteert met 12e plek bij de profs: "Bewijzen dat ik dit contract niet zomaar gekregen heb"

De jonge Nathan van Hooydonck maakte woensdag in de Ronde van Luxemburg zijn debuut bij de profs. Hij zette met een 12e tijd meteen een knalprestatie neer in de proloog. De komende dagen zal hij moeten werken voor Greg Van Avermaet en co.

"In de proloog kan je nog niet veel doen", opent Van Hooydonck in HNB. "Dat was gewoon dik twee kilometer volle bak rijden. Maar de komende week zal ik moeten werken voor de ploeg. Dan zullen de zenuwen wel komen. Uiteindelijk wil je niet door de mand vallen, maar laten zien wat je kan en bewijzen dat je dat contract niet zomaar gekregen heb."

"Het is echt niet zo dat mijn vader of nonkel me met advies bestoken"

Nathan is natuurlijk het neefje van voormalige Ronde van Vlaanderen-winnaar Edwig. "Het is echt niet zo dat mijn vader of nonkel me met advies bestoken. Mogelijk gaat het wat meer leven als ik volgend jaar een klassieker kan meerijden. Bovendien zijn we nu eenmaal hetzelfde type. Ik ben misschien iets sneller, hij kon beter klimmen. "

"Maar de kasseien en de klassiekers zijn ook mijn domein. En ja, misschien dat het extra druk meebrengt. Maar ik ben daar heel realistisch in. Wat nonkel gepresteerd heeft, is niet niks. Een heel schoon palmares. Als ik op het einde van mijn carrière daarvan de helft bijeen heb gefietst, zal ik al heel tevreden zijn", besluit de BMC-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties