Chris Froome verrast toch wel als het gaat over zijn voornaamste concurrenten voor de Tour de France

Redactie
| 9 reacties
Chris Froome verrast toch wel als het gaat over zijn voornaamste concurrenten voor de Tour de France
Foto: © photonews

Binnen een maand begint in het Duitse Düsseldorf de Ronde van Frankrijk. Chris Froome is vanzelfsprekend opnieuw één van de topfavorieten voor eindwinst. Al verrast hij wel over zijn mogelijke concurrenten.

Volgens Froome zal Nairo Quintana niet één van zijn grootste concurrenten worden. "Mijn grootste rivalen zullen jongens zijn die de Giro niet hebben gereden, mannen als Richie Porte, Alberto Contador en Romain Bardet", aldus Froome in gesprek met Reuters. "Ik denk dat het moeilijk wordt voor Nairo om de Giro én de Tour te doen."

"Hij is nochtans een renner die doorgaans beter is in de tweede dan in de eerste Grote Ronde van het seizoen", vervolgt de kopman van Team Sky. Froome is vooral op zijn hoede voor zijn voormalige meesterknecht Richie Porte. "Richie was dit seizoen al geweldig, met de Tour Down Under en onlangs de Ronde van Romandië."

"Ik denk dat dit jaar de Tour Richie echt goed past"

"Ik denk dat dit jaar de Tour Richie echt goed past. Hij heeft zeker een kans om te winnen, dit seizoen heeft hij laten zien tot wat hij in staat is. Ik geloof altijd in Richie", besluit Froome.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties