Duitse sprinter André Greipel ziet twee grote voordelen aan nieuw concept Hammer Series

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Duitse sprinter André Greipel ziet twee grote voordelen aan nieuw concept Hammer Series

Vanaf vrijdag gaat in Nederlands Limburg de Hammer Series van start, een nieuw concept in het wielrennen. Lotto Soudal selecteerde 7 renners voor de wedstrijd, één daarvan is de Duitse sprinter André Greipel. Hij ziet twee belangrijke troeven in de Hammer Series.

De Gorilla kijkt erg uit naar de Hammer Series. Daar zal niet één renner, maar een ploeg winnen. "Wielrennen is zonder twijfel een ploegsport. Het zou fantastisch zijn om eens op het podium te staan met mijn ploegmaats, want hoewel ik hen altijd heel dankbaar ben voor hun steun staan ze nooit aan mijn zijde tijdens de huldiging", aldus Greipel.

'Quick-Step topfavoriet'

"Ik kijk ernaar uit om te zien hoe de teams dit zullen aanpakken. Het zou wel eens verrassend kunnen zijn. Quick-Step Floors is een grote kanshebber op de eindzege. De ploegenachtervolging op de derde dag zal beslissend zijn. In de sprint zal ik het moeten opnemen tegen de gebruikelijke namen, zoals Ewan, Gaviria, Groenewegen en Viviani."

Greipel ziet twee grote voordelen aan de Hammer Series. "Ik ben een voorstander van korte wedstrijden, dat is ook interessanter voor de kijkers. Koersen op een lokaal circuit is bovendien veiliger en het publiek ziet ons renners een aantal keer passeren. Dat zijn twee eigenschappen van de Hammer Series die ik meest toejuich", besluit de Duitser.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties