Greg Van Avermaet reageert op opmerkelijke speculaties over 'transfer naar Lotto Soudal'

Redactie
| 4 reacties
Greg Van Avermaet reageert op opmerkelijke speculaties over 'transfer naar Lotto Soudal'

De afgelopen dagen waren er enkele geruchten dat Greg Van Avermaet na dit seizoen BMC zou verlaten. Een transfer naar Lotto Soudal zou zelfs tot de mogelijkheden behoren. Maar de olympische kampioen verwijst die speculaties naar de prullenbak.

Greg Van Avermaet die na dit seizoen vertrekt bij BMC, daar is dus geen sprake van. "Dit slaat op niks. Ik lig nog een jaar onder contract, dus al de rest is onmogelijk. Zolang BMC doorgaat, blijf ik bij de ploeg", legt Van Avermaet uit in HLN.

Er waren ook speculaties over de toekomst van BMC. "Niemand moet zich zorgen maken. BMC gaat zeker door. Die garantie is er voor 2018. Het is wel een vraagteken met welk budget. Op dit moment hebben enkel ikzelf, Tejay van Garderen en een paar neoprofs een contract. Dat de ploeg maar één jaar kan bieden, maakt de situatie niet zo makkelijk."

"Probeer maar eens een bedrijf te overtuigen om een paar miljoen op tafel te leggen"

Al is de toekomst na 2018 dus nog niet verzekerd. "We moeten niet naïef zijn: het is vandaag de dag niet makkelijk om sponsors te vinden in het wielrennen", vervolgt de Waaslander. "Probeer maar eens een bedrijf te overtuigen om een paar miljoen op tafel te leggen."

"Als er minder geld is, kan je minder goeie renners kopen en dat zou in mijn nadeel zijn. Maar ik heb er vertrouwen in. Ik ben sterk van mezelf en de rest komt ook wel in orde. Er zal een goeie ploeg staan", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties