Licht aan het einde van de tunnel voor Cavendish: "Stap per stap"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Licht aan het einde van de tunnel voor Cavendish: "Stap per stap"

Mark Cavendish staat vandaag aan de start in de Ronde van Slovenië. De Britse sprinter van Dimension Data maakt zijn wederoptreden, maar weet dat hij nog ver van zijn beste vorm aanleunt.

Cavendish sukkelde de laatste maanden met klierkoorts. "Ik ben blij dat ik opnieuw mag koersen en zeker omdat het in de Ronde van Slovenië is", laat Cavendish weten. "Ik ben zo fit als ik maar kan zijn na vier weken te trainen. Het was heel erg moeilijk omdat ik goed in de gaten moest houden wat ik allemaal deed."

Klierkoorts is natuurlijk een ziekte die niet snel uit het lichaam verdwijnt. "Het is niet dat je je plots op één ochtend veel beter voelt, je moet het stap per stap doen. Ook de komende week zal ik dus moeten oppassen", zegt de Brit bij zijn team.

"Als team komen we naar hier om te winnen, maar de ploeg is zeker niet rond mij gebouwd"

"Als team komen we naar hier om te winnen, maar de ploeg is zeker niet rond mij gebouwd. We hebben Ryan Gibbons en Kristian Sbaragli voor de sprints en Jacques Janse van Rensburg voor de bergetappes. Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen in een overwinning", besluit Cavendish.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties