Topfavoriete voor BK: "Vorig jaar maakte ik een fout en dat brak me zuur op"

Redactie
| 0 reacties
Topfavoriete voor BK: "Vorig jaar maakte ik een fout en dat brak me zuur op"
Foto: © photonews

Bij de vrouwen is Jolien D'hoore de topfavoriete voor winst op het Belgisch kampioenschap in Antwerpen. De renster van Wiggle High 5 weet dat de ogen op haar gericht zullen zijn.

"Een BK blijft een speciale koers waarin de juiste tactiek deze van de winnaar is", aldus D'hoore in HNB. "Dat vele ogen op mij zullen gericht zijn, is geen nieuw gegeven. Dat ben ik al gewoon. Ik hoop op een eerlijke en open strijd. Dat men zal proberen om me in het defensief te dringen, is wel duidelijk.

Zelf hoopt D'hoore op een zware koers. "Het ideale scenario is dat het een harde koers zal zijn. Het probleem is dat men met mij niet vol wil doorrijden omdat ze me vrezen in de spurt. Twee jaar geleden in Tervuren was het ook link, maar toen draaide het toch nog goed uit. Vorig jaar maakte ik een fout en dat brak zuur op."

Kopecky ook kanshebber

D'hoore rekent Lotte Kopecky tot één van de grote concurrentes voor goud. "Winnen en verliezen, hoort er bij. Met Lotte Kopecky moet ik zeker en vast rekening houden. Het verbaasde me dat ze er op het BK in Chimay niet bij was. Wat er precies scheelt, weet ik niet. Hopelijk kan ze er zondag bij zijn."

“Ann-Sophie Duyck bewees in Chimay dat de conditie top is. Met Ann-Sophie kun je naar de oorlog. Zij zal de mouwen wel willen opstropen. Kelly Druyts won in Schellebelle en tankte er vertrouwen. Zo goed als voor eigen volk zal ze extra gemotiveerd zijn", besluit de Oost-Vlaamse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties