André Greipel kleeft jaartal op zijn afscheid: "Zou een mooi eindpunt zijn"

Redactie
| 5 reacties
André Greipel kleeft jaartal op zijn afscheid: "Zou een mooi eindpunt zijn"

André Greipel is inmiddels 35 en de Duitse sprinter van Lotto-Soudal beseft dat hij niet eeuwig jong blijft. Greipel wil nog even doorgaan, maar heeft ook al een afscheidsdatum in gedachten.

Over Lotto-Soudal zal je Greipel geen slecht woord horen zeggen. "Het is een familie. Ik heb de ploeg veel gegeven, maar kreeg er ook al heel veel van terug. Ze geeft me de kans om mijn sport met hart en ziel te beoefenen en er succes in te oogsten", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"Het is een groep goeie ploegleiders. Met teammanager Marc Sergeant als boegbeeld. Hij runt dit geheel op zijn eigen, specifieke manier. Marc bezit de uitzonderlijke gave om in alle omstandigheden rustig te blijven en de juiste woorden te vinden op het juiste moment. Hij is zachtaardig, maar correct."

2020

Over zijn toekomst is Greipel duidelijk. "2020 zou een mooi eindpunt zijn. Tot dan wil ik zeker nog mijn beste niveau halen. Daarna zie ik wel. 2020 zal ook een goed jaar zijn om me eraan te herinneren dat ik écht oud word. (lacht) Na mijn carrière wil ik zeker nog in de sport blijven en me ten dienste stellen van het jonge, opkomende wielertalent."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties