Ondanks nieuw succes op de weg is Wout Van Aert duidelijk: "Ik blijf in de eerste plaats een veldrijder"

Redactie
| 7 reacties
Ondanks nieuw succes op de weg is Wout Van Aert duidelijk: "Ik blijf in de eerste plaats een veldrijder"
Foto: © photonews

Veldrijder Wout Van Aert heeft alweer een mooie overwinning op de weg geboekt met winst in de GP Pino Cerami. Van Aert was na een sprint de sterkste van vier vluchters en reageerde achteraf heel tevreden.

Van Aert ontsnapte met drie andere vluchters en die ontsnapping hield stand tot het einde. "Het gebeurt bijna nooit dat de vlucht tot het einde standhoudt", zei Van Aert na zijn zege. "Ik denk dat het peloton zich een beetje misrekend heeft."

"De kopgroep was heel sterk en is tot het uiterste gegaan. Ik dacht dat we op het plaatselijke circuit gegrepen zouden worden en dat we zouden afstevenen op een massaspurt, maar dat bleek niet het geval."

"Mijn vorm is uitstekend, zelfs na een korte periode van rust"

Voor Van Aert is het tweede deel van het wegseizoen dus prima begonnen. "Mijn vorm is uitstekend, zelfs na een korte periode van rust. Ik kom graag fris aan de start van een koers. De komende weken rijd ik onder andere nog Dwars door het Hagenland en de BinckBank Tour, mijn eerste WorldTour-wedstrijd. Daar wil ik goed presteren."

Ondanks de knappe resultaten op de weg, blijft de focus wel in het veld liggen. "Ik wil mijn regenboogtrui komende winter alle eer aandoen. Ik blijf in de eerste plaats een veldrijder", besloot hij bij Sporza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties