Eindwinnaar Dylan Teuns: "Ik vind het een hele grote eer om met zo'n grote renner vergeleken te worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Eindwinnaar Dylan Teuns: "Ik vind het een hele grote eer om met zo'n grote renner vergeleken te worden"

Wat een week voor Dylan Teuns. De BMC-renner veroverde woensdag zijn tweede ritzege in drie dagen tijd en pakte bovendien de eindzege in de Ronde van Wallonië. Niets dan tevredenheid dus achteraf.

"De conditie was heel goed", reageerde een blije Teuns in het eerste interview. "Ik ben super tevreden. Het was vandaag niet het plan om voor de rit te gaan, maar door de situatie ging ik voluit voor de aanval. Dat was misschien de beste verdediging."

"Ik werd aangevallen door Tosh Van der Sande, de nummer twee in het klassement. Ik mocht hem niet laten rijden. Hij had een klein gaatje, dus ik moest alles bijzetten. Maar eens ik op tempo was, moest ik gewoon doorgaan. Ik heb nog nooit een eindklassement gewonnen en dit betekent dus heel veel voor mij."

Claude Criquielion

Ploegleider Allan Peiper vergeleek Teuns al met Claude Criquielion. "Hij heeft mij gisteren verteld dat hij dat heeft gezegd", lacht Teuns. "Ik vind het een hele grote eer om met zo'n grote renner vergeleken te worden. Mijn volgende doelen? In de Ronde van Polen hebben we Dennis en Van Garderen, dus ik zal mijn job voor de leiders doen. Maar daarna zijn er nog enkele mooie eendagskoersen waar ik naar uitkijk", besluit Teuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties