"Boonen was ook jarenlang kopman bij Quick Step, maar toch heeft zijn ploegmaat Devolder ook twee keer de Ronde van Vlaanderen gewonnen"

Redactie
| 0 reacties
"Boonen was ook jarenlang kopman bij Quick Step, maar toch heeft zijn ploegmaat Devolder ook twee keer de Ronde van Vlaanderen gewonnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Lotto Soudal genoot Jürgen Roelandts een beschermde status in het voorjaar, maar vanaf 2018 zal hij vooral moeten knechten voor Greg Van Avermaet. Al ziet de Vlaams-Brabander ook nog steeds kansen voor zichzelf.

Van Avermaet wordt en blijft sowieso kopman nummer één bij BMC. "Maar betekent dat noodzakelijkerwijs dat ik zelf geen ambities meer mag hebben? Natuurlijk is Greg straks de absolute kopman", aldus Roelandts in HNB. "Hij is de beste renner ter wereld in de Vlaamse klassiekers. Maar als we straks met twee in de finale zitten, kan er van alles gebeuren."

"Boonen was ook jarenlang kopman bij Quick Step, maar toch heeft zijn ploegmaat Devolder ook twee keer de Ronde van Vlaanderen gewonnen. Ik hoop nog altijd ooit iets te winnen in het voorjaar. Die instelling moet ik hebben. Alleen dan ga je harder trainen en je nog beter soigneren. Wat ook voor Greg alleen maar goed is."

Eén smsje

Van Avermaet zelf ijverde al lang voor versterking in het voorjaar. "Hij heeft mij één sms'je gestuurd. Dat hij het volop zag zitten met mij, maar dat ik vooral zelf mijn keuze moest maken. Verder heeft hij zich er niet mee gemoeid."

"In het peloton in de Tour heb ik nog wel eens geprobeerd om er met hem over te praten", lacht Roelandts. "Alleen zat hij meestal verder vooraan dan ik. Maar wat je zegt, zal wel kloppen: hoe meer volk rond hem in de klassiekers, hoe beter voor hem", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties