Marc Sergeant toont begrip voor situatie André Greipel: "Hij droeg die problemen mee als een zware rugzak"

Redactie
| 0 reacties
Marc Sergeant toont begrip voor situatie André Greipel: "Hij droeg die problemen mee als een zware rugzak"

Het is tot op heden een moeilijk seizoen voor Lotto Soudal. De ploeg van Marc Sergeant kon niet winnen in het klassieke voorjaar en ook in de Tour bleef het met lege handen achter. Ook André Greipel, die een moeilijke periode kent, kon daar geen verandering in brengen.

"In de BinckBank Tour heeft hij gezegd dat hij de kluts kwijt was, dat hij niet meer wist of hij nu links of rechts moest rijden", vertelt Marc Sergeant in HLN. "In Hamburg is hij dan weer vijfde geworden. Ik heb hem toen een bericht gestuurd, gezegd dat ik een goede Greipel had gezien die wel opnieuw weet waar hij moet zitten. Dat hij dan vijfde wordt, vind ik minder belangrijk."

"Wat veel mensen ook niet weten: Greipel heeft grote zorgen met zijn ouders. Zijn moeder is erg ziek. Voor de Tour heeft hij thuishulp geregeld voor zijn ouders. Dat ging nogal stroef. Het heeft hem enorm veel moeite gekost. En dan moet je als renner aan de zwaarste koers van het jaar beginnen. Hij droeg die problemen mee als een zware rugzak. Elke dag was een nieuw gevecht tegen zichzelf."

Al lijkt de 'Gorilla' de knop omgedraaid te hebben. "Maar nu gaat het beter. Hij heeft geantwoord op het sms'je dat ik hem na Hamburg heb gestuurd: 'Vanaf vandaag ben ik weer een renner, beloofd.' Die jongen zit in een knoop. Hij weet dat hij niet goed bezig is, dat er meer van hem wordt verwacht."

Het contract met vorig jaar is natuurlijk groot. "Greipel is van zestien overwinningen in 2015 naar vier zeges gegaan in 2017. Je kunt hem daar niet voor neersabelen, vind ik. Hij noemt zichzelf ook al een oude kerel", besluit Sergeant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties