Niet Parijs-Roubaix of een ander Monument, maar dít is volgens Roger De Vlaeminck zijn mooiste overwinning ooit

Redactie
| 0 reacties
Niet Parijs-Roubaix of een ander Monument, maar dít is volgens Roger De Vlaeminck zijn mooiste overwinning ooit

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Donderdag vierde Roger De Vlaeminck zijn 70e verjaardag. 'Mister Paris-Roubaix' boekte in zijn carrière heel wat mooie overwinningen, maar één zege stak er volgens De Vlaeminck toch bovenuit.

De Vlaeminck was onder meer vier keer de beste in Parijs-Roubaix, maar zijn mooiste zege is geen Monument of een kasseiklassieker. "Dat was de Ronde van Zwitserland in 1975", bekent De Vlaeminck in Het Nieuwsblad.

De 70-jarige ex-coureur bleef er Eddy Merckx telkens voor. "Ik won er de proloog en vijf ritten, droeg de leiderstrui van de eerste tot de laatste dag en finishte 55 seconden voor Eddy Merckx. Op de laatste dag versloeg ik Eddy drie keer: eerst in een korte ochtendrit, vervolgens in een tijdrit van twintig kilometer, en uiteindelijk ook in het eindklassement."

'Merckx tweede'

"Telkens was Merckx tweede. Dat was ongelofelijk. Ik aanbid Eddy niet, maar hij was zo’n groot renner... Iemand die niet tegen hem heeft gekoerst, kan zich niet voorstellen hoe goed dat die man was. Voor mij was het parcours of de naam van een wedstrijd niet zo belangrijk. Wel wie tweede en derde werd", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties