Mathieu van der Poel dient criticasters van antwoord: "Nys heeft tien jaar lang alles gewonnen. Werd er toen gezeurd?"

Redactie
| 0 reacties
Mathieu van der Poel dient criticasters van antwoord: "Nys heeft tien jaar lang alles gewonnen. Werd er toen gezeurd?"
Foto: © photonews

De twee mannen om naar uit te kijken deze winter zijn uiteraard Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. Maar beide toppers vrezen niet voor een saaie veldritwinter.

Enkele andere crossers, zoals Toon Aerts, lieten al uitschijnen dat ze voor de derde plaats zullen rijden. "Raar, vond ik. Het is niet echt de mentaliteit die je moet hebben", zegt Mathieu van der Poel daarover in HNB. "Anderzijds, we moeten eerlijk zijn: als je onze zomer ziet… Of de cross vorige week in Eeklo."

"Het was geen parcours waarop je makkelijk iemand kon lossen. Maar zodra Wout of ik echt aanzetten, reden we best snel weg van de rest", aldus de Nederlander. Maar ook grote concurrent Wout Van Aert vreest geen monotoon seizoen. "Helemaal niet. Hoezo, monotoon? Hebben wij vorig seizoen dan geen heel mooie duels uitgevochten? Dat was bijna nooit saai", klinkt het bij de wereldkampioen.

"In het voetbal zijn het ook altijd dezelfde ploegen die alles winnen"

Van der Poel maakt dan weer de vergelijking met Sven Nys. "Nys heeft tien jaar lang alles gewonnen. Werd er toen gezeurd dat het monotoon was? In veel sporten is het zo. In het voetbal zijn het ook altijd dezelfde ploegen die alles winnen. Zie maar naar de Champions League. Daar klaagt niemand over", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties