Mathieu van der Poel over grootste ontgoocheling uit zijn carrière: "Ik ben daar geschrokken van mezelf"

Redactie
| 0 reacties
Mathieu van der Poel over grootste ontgoocheling uit zijn carrière: "Ik ben daar geschrokken van mezelf"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel heeft op zijn 22e al een indrukwekkende carrière in het veld bij elkaar gereden. Maar ontgoochelingen zijn er uiteraard ook. Het afgelopen WK in het Luxemburgse Bieles was de grootste uit zijn carrière.

Van der Poel zag er grote concurrent Wout Van Aert wereldkampioen worden. Maar dat kwam grotendeels door pech voor de Nederlander. Achteraf was van der Poel er het hart van in. "Ik ben daar geschrokken van mezelf. Het was lang geleden dat ik nog zo geweend had om een nederlaag", vertelt van der Poel in HNB.

Ook in 2016 pech

"Maar het blijft wel de grootste ontgoocheling uit mijn carrière. Wout zal dat snappen: als je eenmaal in die regenboogtrui gereden hebt, wil je dat opnieuw. Bovendien was het een jaar eerder in Zolder ook al deels door pech fout gelopen. In Luxemburg was ik er zo op gebrand. Om dan uiteindelijk door pech te verliezen", aldus van der Poel.

Van Aert begrijpt de ontgoocheling van zijn 'rivaal'. "Op een WK kan je niet relativeren. Nu, Mathieu, als het een troost mag zijn: ik had op dat WK ook liever een fair duel gehad", bekent Van Aert. "Toen ik in Zolder wereldkampioen werd, had ik echt het gevoel dat ik die dag de beste in koers was. In Luxemburg was dat veel minder. Wat voor mij ook minder plezant was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties