Matteo Trentin krijgt echt geen genoeg van, na vier ritzeges in de Vuelta nu ook winst in Primus Classic na straffe solo

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Matteo Trentin krijgt echt geen genoeg van, na vier ritzeges in de Vuelta nu ook winst in Primus Classic na straffe solo

De Primus Classic in Haacht is gewonnen door man-in-vorm Matteo Trentin. De Italiaanse renner van Quick-Step Floors liet in de slotfase zijn medevluchter Jempy Drucker achter en kwam solo over de streep.

Zes renners met daarbij weinig bekende namen trokken al vroeg in de aanval. Het zestal kreeg een voorsprong van maximaal vier minuten. Maar nog ruim voor de finale trok Quick-Step Floors door in functie van sprinter Fernando Gaviria.

Er scheidde zich een groep van heel wat renners af, met daarbij onder meer Gaviria en latere winnaar Trentin. Alles kwam opnieuw samen, maar het was Quick-Step Floors dat de koers openbrak. De kopgroep, met daarbij onder meer Trentin, Gaviria, Wynants, Devolder en Benoot, kreeg een mooie voorsprong.

Sterke Trentin

Trentin schudde voor Gaviria aan de boom, maar de Italiaanse renner ging zo hard tekeer dat hij samen met Jempy Drucker (BMC) een gaatje kreeg. Aan het rondpunt van Kampenhout-Sas, in de laatste kilometers, liet Trentin de Luxemburger achter zich. Trentin reed solo naar de zege en had nog alle tijd om de handen in de lucht te steken. Drucker werd tweede, Greipel sprintte nog naar de derde plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties