Wout Van Aert en Mathieu van der Poel over 'relletje' van vorig seizoen: "Niet ik, wel Kevin Pauwels is daarmee begonnen"

Redactie
| 0 reacties
Wout Van Aert en Mathieu van der Poel over 'relletje' van vorig seizoen: "Niet ik, wel Kevin Pauwels is daarmee begonnen"
Foto: © photonews

In aanloop naar het vorige wereldkampioenschap in het Luxemburgse Bieles was er een relletje tussen de toppers op sociale media. Kevin Pauwels gooide plots zijn medische gegevens online. Mathieu van der Poel volgde, Wout Van Aert deed dat niet.

"Maar niet ik, wel Kevin Pauwels is daar toen mee begonnen", vertelt van der Poel in Het Nieuwsblad. "Dat lijkt iedereen alweer vergeten. Hij gooide plots zijn formulieren op Twitter en suggereerde daarmee dat de anderen met attesten (TUE's, red.) in de weer waren. Ik had toen direct iets van: Dan zet ik de mijne er ook op. Ik laat mij daar dan aan kennen, Wout niet. Wat zijn goed recht is."

Van Aert bevestigt dat hij nooit kwaad was op van der Poel. "Ik heb nooit op Mathieu geschoten. Wel op Kevin, dat hij het nu zelf maar eens moest uitleggen. Wat hij trouwens nog altijd niet gedaan heeft", prikt Van Aert naar de crosser van Marlux-Napoleon Games.

"Ik ben daar niet meer kwaad over, en zeker niet op Mathieu"

Al heeft Van Aert er al lang zand over gedaan. "Maar voor mij is dat allang vergeten. Ik ben daar niet meer kwaad over, en zeker niet op Mathieu. Dat was een typisch WK-verschijnsel. Dan worden de favorieten altijd tegen mekaar opgezet. Vooral door de buitenwereld."

"Vroeger trok ik mij dat meer aan", zegt van der Poel nog. "Maar zowel Wout als ik zijn slim genoeg om die dingen in perspectief te zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties