BMC, Team Sky en Quick-Step Floors laten zich op WK ploegentijdrijden compleet verrassen door Tom Dumoulin en co

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
BMC, Team Sky en Quick-Step Floors laten zich op WK ploegentijdrijden compleet verrassen door Tom Dumoulin en co

Er waren vooraf drie topfavorieten voor het goud op het wereldkampioenschap ploegentijdrijden. Maar niet Team Sky, BMC of Quick-Step Floors ging met het goud aan de haal, wél het Team Sunweb van Tom Dumoulin.

Voor Team Sunweb is het een dag om nooit te vergeten geworden. Na winst bij de vrouwen, pakten ook Tom Dumoulin en co de wereldtitel in het ploegentijdrijden. Sunweb bleef BMC en Team Sky voor, Quick-Step Floors viel nipt naast het podium.

De Sky-ploeg van Chris Froome was nochtans sterk gestart en had de beste tijd aan het eerste tussenpunt. Bij de twee tijdmeting deed Sunweb heel wat beter en reed Sky ondertussen nog slechts met vier renners. En dan was het moeilijk, zo bleek. BMC ging dan weer onder de tijd van Sunweb.

Geen Quick-Step op podium

Het was al snel duidelijk dat het een strijd tussen BMC en Sunweb werd. Quick-Step Floors, waarbij drie van de vier finishende renners Belgen waren, kwam er niet aan te pas. Sunweb legde de afstand af in 47'50" en dat was 8 tellen sneller dan BMC. Sky eindigde op 22" op de derde plaats, de ploeg van Lefevere kwam 7" tekort voor het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties