Viervoudige wereldkampioen en titelverdediger haalt uit naar UCI: "Iedereen op een tijdritfiets"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Viervoudige wereldkampioen en titelverdediger haalt uit naar UCI: "Iedereen op een tijdritfiets"
Foto: © photonews

Woensdag rijden de mannen hun tijdrit op het wereldkampioenschap in Bergen. 'Der Panzerwagen' Tony Martin, die zich al vier keer tot wereldkampioen kroonde, verdedigt er zijn titel, maar is niet te spreken over het parcours én de fietswissels.

De aankomst van de 31 kilometer lange tijdrit ligt op Mount Fløyen, een beklimming van 3,4 kilometer. "De finale van het parcours is veel te hard voor mij", zegt de titelverdediger bij Cyclingnews. "Ik zal alles geven wat ik heb, maar ik weet dat de kans op succes bijzonder klein is."

Door de slotklim heeft de UCI renners toegelaten om van fiets te wisselen. "Ik ben enorm teleurgesteld en snap niet dat ze toelaten om van fiets te wisselen", aldus een kwade Martin. "De klimmers hebben zo een voordeel omdat ze niet veel tijd zullen verliezen met van fiets te verwisselen en ook nog eens voordeel hebben door op een normale fiets te klimmen."

"Als ze zo'n tijdrit uitstippelen, dan moeten ze iedereen op de tijdritfietsen laten rijden. Het zou voor mij dan nog steeds erg moeilijk zijn om te winnen, maar met een tijdritfiets maak ik alleszins meer kans", besluit de Duitse hardrijder van Katusha-Alpecin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties