Eerste profzege voor Wanty-Groupe Gobert-renner na winst in de Omloop van het Houtland

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Eerste profzege voor Wanty-Groupe Gobert-renner na winst in de Omloop van het Houtland
Foto: © photonews

Woensdag werd de Omloop van het Houtland gereden en die wedstrijd was een kolfje naar de hand van Wanty-Groupe Gobert-renner Tom Devriendt. Voor de West-Vlaming was het zijn eerste overwinning bij de profs.

Op 40 kilometer van de streep trok Devriendt in de aanval met Maarten Wynants en de Nederlander Brian van Goethem. De voorsprong kwam nooit boven de minuut, mede dankzij het harde labeur van Lotto Soudal in dienst van André Greipel.

'Gereden voor ons leven'

Maar het trio mocht sprinten voor de zege en daarin hield Devriendt zijn landgenoot Wynants net achter zich. André Greipel won even later de sprint van het peloton. "Op veertig kilometer van de meet sprong ik weg met Van Goethem en Wynants", vertelt Devriendt bij zijn team. We hebben echt gereden voor ons leven en konden standhouden tegen het peloton."

"In de spurt zaten we alledrie à bloc. Ik heb het geluk dat ik niet solo moet aankomen maar het ook kan afmaken in de spurt. Op dit moment had ik een eerste profoverwinning niet verwacht. Maar ik voelde me wel enorm sterk de afgelopen twee weken. Ik zal vanavond wel even vieren, maar ga geen domme dingen doen. Er volgen nog een heleboel mooie wedstrijden waarin ik alles uit de kast wil halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties