OFFICIEEL: Viervoudig Belgische kampioene Jolien D'hoore verlaat Wiggle-High5 en heeft nieuwe ploeg beet

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Viervoudig Belgische kampioene Jolien D'hoore verlaat Wiggle-High5 en heeft nieuwe ploeg beet

Jolien D'hoore zal volgend seizoen niet meer uitkomen voor Wiggle-High5, waar ze de voorbije drie jaar aan de slag was. De Belgische sprintster maakt de overstap naar het Australische Orica-Scott, waar ze onder meer kersvers wereldkampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten tegenkomt.

"Deze ploeg heeft een goede mix van ervaren en jonge rensters", vertelt D'hoore. "Ik ken al enkele meisjes en ze hebben mij echt verbaasd dit jaar. Ik kijk er naar uit om met hen samen te werken en zo veel mogelijk wedstrijden te winnen.

"Ik zal me vooral op de lenteklassiekers en sprintwedstrijden focussen"

De focus zal bij de viervoudige Belgische kampioene vooral op de lente liggen. "Ik ben meer een klassieke renster, dus ik zal me vooral op de lenteklassiekers en sprintwedstrijden focussen. We hebben een erg sterke ploeg voor de klassiekers, dus ik kijk er naar uit wat dat zal geven in mijn thuisland."

D'hoore was drie seizoenen aan de slag bij Wiggle-High5, maar nu is het dus tijd om andere lucht op te snuiven. "Mijn grootste motivatie om naar hier te komen is de professionaliteit die er hier is", klinkt het. "Ik kan niet wachten om mijn avontuur hier te beginnen. Ik hoop dat ik de ploeg kan helpen waar nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties