Marc Sergeant legt geen druk op amper 20-jarige wonderboy: "Niet 'de nieuwe Boonen' of 'nieuwe Belgische rondehoop'"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Marc Sergeant legt geen druk op amper 20-jarige wonderboy: "Niet 'de nieuwe Boonen' of 'nieuwe Belgische rondehoop'"

Bij Lotto Soudal is het volgend seizoen ongetwijfeld uitkijken naar de prestaties van neoprof Bjorg Lambrecht. De amper 20-jarige Oost-Vlaming won dit seizoen al Luik-Bastenaken-Luik bij de U23, maar Marc Sergeant houdt de druk voorlopig af.

"Bjorg heeft twee fantastische jaren achter de rug", opent Marc Sergeant. "In 2016, tijdens zijn eerste seizoen als belofte, was hij vaak imponerend en die lijn heeft hij in 2017 gewoon doorgetrokken. Ondanks zijn voetbreuk in de winter stond hij er bij zijn wederoptreden quasi meteen, met winst in Luik-Bastenaken-Luik. Daarom leek een overstap naar de profs eigenlijk een logische keuze."

Lambrecht zelf zegt dat hij bij de profs vanaf nul begint. "Hij lijkt me met zijn voeten op de grond te staan, niet zo veel last te hebben van druk en stress, maar nu begint er een nieuw verhaal. Tot nu toe heeft hij steeds progressie gemaakt, maar als jonge klimmer bij de profs worden de eerste seizoenen leerjaren."

"Als jonge klimmer bij de profs worden de eerste seizoenen leerjaren"

Sergeant houdt de druk dan ook af. "Ik hoor vaak spreken over ‘de nieuwe Boonen’ of ‘de nieuwe Belgische rondehoop’ als het gaat over beloftevolle jongeren, maar ik hoop vooral dat hij dat verwachtingspatroon van de media en buitenwereld niet opgekleefd krijgt. Binnen de ploeg krijgt hij alle tijd om te groeien, en zelfs als hij flitsen van talent laat zien, gaat een ontwikkeling gepaard met vallen en opstaan, met goeie en moeilijke momenten", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties