Lotto Soudal-teammanager tevreden door deze ingrijpende verandering in Tour: "Een grote verbetering"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal-teammanager tevreden door deze ingrijpende verandering in Tour: "Een grote verbetering"

Marc Sergeant is een tevreden man na de voorstelling van het rittenschema voor de Tour van volgend jaar. De Lotto Soudal-teammanager is vooral blij met geringe aantal ritten boven de 200 kilometer.

"De eerste negen dagen wordt er veel langs de kust gereden, met veel kans op wind en dus waaiervorming", opent Sergeant. "Dat zal uiteraard de nodige dosis nervositeit met zich meebrengen. Er zijn vijf ritten die op een sprint kunnen eindigen in het eerste deel van de Tour, waaronder drie in de eerste vier dagen. De etappes naar Chartres en Amiens, op dag zeven en acht, zijn ook sprintkansen."

Maar het is vooral uitkijken naar de tweede zondag met de kasseirit van Arras naar Roubaix. "De etappe naar Roubaix is er een voor de echte kasseispecialisten, met maar liefst vijftien kasseistroken op het parcours. Voor ons als Belgische ploeg is dat een dag om naar uit te kijken, net als de waaieretappes. Dat schrikt ons niet af."

Weinig ritten boven 200 kilometer

"Na de tweede rustdag begint het klimwerk. Wij hebben geen klassementsrenner in onze rangen, maar wel renners die een lastig parcours aankunnen en wanneer ze in een lange ontsnapping zitten, voor de ritzege kunnen strijden. Denk maar aan Tiesj Benoot en Thomas De Gendt. Er zijn dan ook nog drie sprintkansen, met Parijs als orgelpunt."

Al bij al is de teammanager van Lotto Soudal zeker niet ontevreden, zeker door de kortere ritten. "Het is opnieuw een gevarieerde Tour met opvallend veel korte ritten. Het is een grote verbetering dat het aantal etappes boven de tweehonderd kilometer gereduceerd is, dat zorgt voor minder belasting van renners en personeel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties