Belgische veldrijdster past voor EK in Tabor: "Sommigen begrijpen het misschien niet, maar nam beslissing al voor seizoen"

Redactie
| 0 reacties
Belgische veldrijdster past voor EK in Tabor: "Sommigen begrijpen het misschien niet, maar nam beslissing al voor seizoen"
Foto: © photonews

Opvallend nieuws uit het Belgische kamp met het oog op het Europees kampioenschap in het Tsjechische Tabor. Onze landgenote Kim van de Steene zal er niet bij zijn op het EK.

Bondscoach Sven Vanthourenhout maakte maandagavond zijn selectie bekend en daarin was er ook plaats voor Kim van de Steene (archieffoto). Ze past echter voor het EK. "Een selectie voor het EK in Tabor, echt super", vertelt ze bij Start-Box.be. "Maar het volgende nieuws, wat sommigen misschien niet gaan begrijpen, komt er na lang beraad. Ik ga het EK aan me voorbij laten gaan."

Besluit voor het seizoen genomen

En dat is vooral een familiale beslissing. "Dit besluit nam ik al voor het seizoen, ik zal geen wedstrijden afwerken in het verre buitenland. Door de steun van mijn man kon ik mijn kinderdroom als veldrijdster waar maken. Na de geboorte van onze tweede telg kan ik mijn hobby nog verderzetten en het gaat beter dan voorheen. Dit door de steun van mijn gezin."

Bij de veldrijdster thuis is een boerderij en de combinatie maakt het te moeilijk om naar Tsjechië te gaan. "Ik zou hen te hard missen en het is voor hen ook niet mogelijk om na te komen. Dus ik ga passen voor het EK", besluit ze. Zo komt reserve Karen Verhestraeten in aanmerking om mee af te reizen naar Tabor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties