Laureaat Greg Van Avermaet voor aartsmoeilijke opgave: "Het zal heel moeilijk zijn om dat te bereiken"

Redactie
| 0 reacties
Laureaat Greg Van Avermaet voor aartsmoeilijke opgave: "Het zal heel moeilijk zijn om dat te bereiken"
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet werd dinsdag samen met Anna van der Breggen in de bloemetjes gezet in China als winnaar van de WorldTour. De BMC-renner en olympische kampioen spreekt van zijn beste seizoen ooit.

Voor Van Avermaet was het een 'grand cru-jaar', met als kers op de taart winst in Parijs-Roubaix. "Ik hoop dat ik nog zo'n jaar kan meemaken, maar het zal heel moeilijk zijn om dat te bereiken", beseft Van Avermaet bij Sporza. "De ronderenners scoren meestal meer punten dan de klassieke renners, maar dit jaar waren koersen zoals de Omloop HNB en de Strade Bianche ook WorldTour."

'Beste jaar ooit'

"In die koersen scoor ik meestal goed en dat heeft me geholpen om het jaar te kunnen afsluiten als nummer één", vervolgt hij. "Ik denk dat dit mijn beste jaar ooit was, zeker in het voorjaar. Ook over mijn najaar ben ik zeer tevreden."

Dat vertaalde zich wel minder in echte resultaten. "Sommigen vonden het misschien iets minder, maar de resultaten zijn er altijd geweest. Maar vooral mijn voorjaar was fenomenaal. In de koersen waar ik gestart ben, eindigde ik eerste of tweede. Meer kun je niet verwachten", besluit de Waaslander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties