Ook ploegleider Niels Albert onder de indruk: "Ik stond zondag met open mond naar de Nederlandse kampioen te kijken"

Redactie
| 0 reacties
Ook ploegleider Niels Albert onder de indruk: "Ik stond zondag met open mond naar de Nederlandse kampioen te kijken"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel domineert het veldritseizoen en daar kan ook Niels Albert, ploegleider van Wout Van Aert, niet om heen.

"Hoe sterk is Mathieu van der Poel? Als ploegleider van Wout van Aert is het niet altijd even gemakkelijk om dit toe te geven, maar op dit moment is Van der Poel outstanding", bekent Niels Albert in HLN. "Koksijde was mijn absolute hoogtepunt van mijn carrière. Als zandspecialist weet ik waarover ik spreek. Wel, ik stond zondag met open mond naar de Nederlandse kampioen te kijken."

'Streling voor het oog'

Albert was danig onder de indruk door de Nederlander. "De manier waarop hij door de duinen fladderde... Ik heb hem niet het minste foutje zien maken. Hij fietste rond met overschot. Hoe hij door het zand kliefde, was een streling voor het oog. Dan nam Wout die zandpassages een stuk minder gezwind. Het verschil was groot."

Ook de concurrentie kon nooit een vuist maken. "En dan mag je niet alleen naar Van Aert kijken, maar ook naar Toon Aerts, Kevin Pauwels en nog een aantal anderen. Ik vrees zelfs dat ik mijn woorden van de voorbije weken moet bijsturen. Ik geloofde echt dat Van der Poel toen aan het toppunt van zijn kunnen zat en dat hij beetje bij beetje wat gas zou terugnemen. In Koksijde blijkt het tegenovergestelde waar", besluit Albert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties