Sven Nys en duct tape: soms heb je niet meer nodig om een goede crosswinter tegemoet te gaan

Redactie
| 0 reacties
Sven Nys en duct tape: soms heb je niet meer nodig om een goede crosswinter tegemoet te gaan
Foto: © photonews

Maud Kaptheijns is zonder enige twijfel de vrouw in vorm in het huidige veldritseizoen. Na een drie op drie in de Superprestige was ze zondag ook de sterkste in Koksijde. Dat heeft ze vooral te danken aan haar goede voorbereiding in het tussenseizoen. En ook Sven Nys was daarbij betrokken.

Kaptheijns verruilde na vorig seizoen Steylaerts-Verona voor Charles-Crelan. "Ik heb een zeer goede zomer achter de rug", vertelt ze in Het Nieuwsblad. "Zo trok ik in april in mijn eentje twee weken naar Mallorca om te trainen."

Fiets kapot

En daar had ze toch een opvallende anekdote over. "Na een paar dagen werd ik er wel aangereden door een auto: mijn fiets was kapot gescheurd, een tegenslag. Maar met de hulp van Sven Nys heb ik die fiets met duct tape weer in elkaar geknutseld, en dan heb ik daar toch nog anderhalve week supergoed op getraind."

"Ik heb dit jaar vooral op de weg gereden in Nederland, daar zijn kleine criteriums korter en intensiever. Dat heb ik afgewisseld met kermiskoersen in Vlaanderen. Ik heb echt geprobeerd om vooraan mee te strijden en dat heeft mij geholpen om op explosiviteit te trainen. Vorig seizoen deed ik ook te veel aan krachttraining, zodat ik mijn spieren afbrak in plaats van opbouwde. Nu ben ik rustig begonnen en heb ik goed gedoseerd", besluit ze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties