Greg Van Avermaet spreekt klare taal over zijn toekomst: "Heb nog geen bod van andere ploegen, maar zijn er wel mee bezig"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Greg Van Avermaet spreekt klare taal over zijn toekomst: "Heb nog geen bod van andere ploegen, maar zijn er wel mee bezig"
Foto: © photonews

De toekomst van de succesformatie BMC blijft onduidelijk en dat weegt op de renners van de ploeg, ook op Greg Van Avermaet. In welke uitrusting zal hij volgend seizoen immers koersen? Onze klassieke topper schenkt zelf alvast klare wijn, het woord is nu aan zijn huidige ploeg.

"Ik had liever gehad dat hun contract er lag en dat ik het enkel maar hoefde te tekenen, maar zo is het dus niet. Ik heb nog geen bod van andere ploegen, maar we zijn er wel mee bezig", is Van Avermaet duidelijk. "Binnen een paar weken zal er wel zo'n bod zijn, maar dan ga ik het laatste woord aan BMC geven", klinkt het in HLN

Laatste (grote) contract

Knap van de Oost-Vlaming, maar wat als binnenkort blijkt dat de zo succesvolle WorldTourformatie nog steeds geen concreet voorstel kan formuleren? "Ik ben 32 jaar, ik ga niet blijven wachten. Dit wordt het laatste grote contract uit mijn carrière. Dit is voor mij ook ontzettend belangrijk. Ik kan niet wachten tot juli of augustus."

Van Avermaet legt uit waarom: "Je bouwt een ploeg rond een kopman. Als goeie knecht kan je nog wel een ploeg vinden in augustus of zelfs september, maar als je dan nog met jouw kopman moet beginnen, is het te laat. Ik ga geen deadline stellen, maar vijf à zes weken lijkt me een redelijke termijn." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties