Nederlandse voor tweede jaar op rij de beste in Dwars door Vlaanderen

Nederlandse voor tweede jaar op rij de beste in Dwars door Vlaanderen
Foto: © photonews

De geaccidenteerde vrouwenkoers van Dwars door Vlaanderen heeft dan toch Waregem bereikt. Ellen Van Dijk deed dat net zoals in 2018 als eerste. De Nederlandse renster pakte uit met een ferme solo waar niemand van haar concurrenten een antwoord op had.

Om doorgang te maken voor een amubulance, werd de wedstrijd even stilgelegd. Nadien kon de aandacht volledig naar de koers en ontsnapten Vandenbroucke, Dobronyna en Bex. Dit drietal begon met een voorsprong van een kleine minuut aan de bergjes.

DE VUYST MEE MET DE TOPPERS

Bij het opdraaien van de Knokteberg was de hergroepering een feit. De sterkste rensters kwamen vervolgens naar voren en zo werd er een prachtige kopgroep samengesteld. Nederland had rensters als Van Vleuten, Van Dijk en Brand voorin. Eruopees kampioene Bastianelli was ook mee, net als onze landgenote Sofie De Vuyst.

In de finale kwamen er verschillende uitvalspogingen. Van Dijk tekende voor de aanval met het meeste snee op. Ze hield een halve minuut over op de achtervolgende groep. Bastianelli spurtte naar plaats twee, de laatste podiumplek was voor Lucinda Brand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties