Greipel geeft tijdens wellicht laatste Tour reden voor minder presteren: "Natuurlijk bakte ik er ginder niks van"

Greipel geeft tijdens wellicht laatste Tour reden voor minder presteren: "Natuurlijk bakte ik er ginder niks van"
Foto: © photonews

Veel in beeld gereden heeft hij nog niet gedaan, maar vergis u niet: André Greipel is er wel degelijk bij in de Ronde van Frankrijk. Misschien voor de laatste keer. Zo voelt hij het zelf aan. Wel is de Duitser blij dat opnieuw met een goed gevoel op de fiets zit.

Dat is immers lang niet altijd het geval geweest dit jaar. De behandeling voor een bacterie in zijn maag bleef maar aanslepen en hinderde hem zelfs niet zolang geleden nog. "Ik heb toch maar de Dauphiné gereden. Ook al was ik beter thuisgebleven. Maar als je als kleine ploeg een wildcard krijgt voor de Dauphiné, heeft dat een reden. Natuurlijk bakte ik er ginder helemaal niks van", zegt Greipel in GvA.

Ik heb lang gedacht dat ik er niet bij zou zijn 

André Greipel

Het uithangbord van Arkéa-Samsic vreesde om net als Cavendish en Kittel de Tour te missen. "Ik heb lang gedacht dat ik er ook niet bij zou zijn. Pas eind juni is het tij gekeerd en had ik eindelijk weer een goed gevoel. Dan heb ik besloten het er toch maar op te wagen."

Een sprinttreintje heeft hij sinds zijn vertrek bij Lotto niet meer. Het besef is dan ook aanwezig dat een rit winnen een zware opdracht wordt. "Vandaag besef ik meer dan ooit dat ik veel ritten gewonnen heb dankzij mijn ploeg. Ik ben hier niet om de hoop te vergroten, maar ik leg mezelf geen druk meer op. Ik ben ontspannen. Ook omdat ik ervan uitga dat dit mijn laatste Tour wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties