Pensioen Porte kwam er nog vroeger dan verwacht door... overlijden van de Queen: "Ik had geen idee op dat moment"

Pensioen Porte kwam er nog vroeger dan verwacht door... overlijden van de Queen: "Ik had geen idee op dat moment"
Foto: © photonews

De carrière van Richie Porte zit erop: de Australiër kan met wielerpensioen. Het overlijden van de Britse Queen zorgde er voor dat dat pensioen er nog enkele dagen vroeger op dan verwacht.

Porte had de Tour als Britain gekozen als zijn laatste wedstrijd. Door het overlijden van de Queen werden de laatste ritten echter afgelast. Zo zat zijn wielerloopbaan er ineens op. Porte deelde een foto op Twitter. "Ik had geen idee op dat moment, maar het zou de laatste keer zijn dat ik een startblad tekende. Het einde van een 13 jaar lang hoofdstuk in mijn leven."

De man die tot voor kort voor Ineos reed, overschouwt zijn carrière. "Ik had als kleine jongen uit Tasmanië niet kunnen bedenken dat ik het geluk zou hebben om met de fiets naar alle uithoeken van de wereld te reizen, te rijden bij enkele van de beste ploegen in de wielerwereld en onderweg zo veel brilliante mensen tegen te komen."

Porte heeft dus vrede met zijn afscheid en haalt er zelfs een citaat van Forrest Gump bij. "Wat een brilliante rit is het geweest. Ik ben klaar om van het volgende hoofdstuk te genieten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties