🎥 De prikken van Lefevere hebben duidelijk gewerkt: Julian Alaphilippe pakt in Frankrijk zijn eerste zege van 2023

🎥 De prikken van Lefevere hebben duidelijk gewerkt: Julian Alaphilippe pakt in Frankrijk zijn eerste zege van 2023
Foto: © photonews

Geen Omloop Het Nieuwsblad voor heel wat renners, maar wel een koers van Frankrijk met de Faun-Ardèche Classic. Onder meer heel wat sterke Fransen stonden aan de start.

Voor de renners die de Omloop Het Nieuwsblad aan zich lieten voorbij gaan was er de Faun-Ardèche Classic in Frankrijk. Met 9 beklimmingen en een mooi deelnemersveld met onder meer Alaphilippe, Gaudu, Hindley, Higuita en Bardet. 

Cavagna (Soudal-QuickStep) en Ferron (TotalEnergies) reden met z'n tweeën weg en pakten ook meer dan 6 minuten op het peloton. Op zo'n 35 kilometer van de streep was hun vlucht echter over. 

Op zo'n 25 kilometer van de meet een aanval van twee van de favorieten op de voorlaatste klim: Julian Alaphilippe en David Gaudu. De twee pakten al snel meer dan een halve minuut voorsprong op de rest. 

Op de laatste klim kwam niemand nog terug bij de twee Fransen en de twee sprintten ook voor de zege. Alaphilippe nam daarin de maat van Gaudu en pakte zijn eerste zege van 2023. Maxim Van Gils was eerste Belg op de dertiende plaats, Cian Uijtdebroeks werd zestiende. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties