Junioren doen het bijna in hun broek door deelname van Lotte Kopecky, organisator valt uit de lucht

Junioren doen het bijna in hun broek door deelname van Lotte Kopecky, organisator valt uit de lucht
Foto: © photonews

Door het schrappen van de Lotto Belgium Tour moest Lotte Kopecky op zoek naar alternatieve koersen. En die vond ze in enkele juniorenwedstrijden bij de mannen.

De junioren van Wetteren zijn nu al wat zenuwachtig, want zondag komt Lotte Kopecky meedoen met hen tijdens de jaarlijkse kermiskoers. Kopecky wil namelijk wedstrijdritme opdoen voor het BK. 

Dankzij een regel van Cycling Vlaanderen kunnen elite vrouwen namelijk meedoen met juniorenkoersen, om erover te zorgen dat ze altijd wedstrijdritme kunnen opdoen. In 2020 maakte Kopecky al eens gebruik van de regel tijdens de pandemie.

Junioren zijn zenuwachtig

Voor organisator Dirk Fack van de koers in Wetteren heeft de eer om Kopecky aan de start te krijgen, al was hij daarvan zelf niet op de hoogte. "Wat een eer. Dat wordt nogal een publiekstrekker", zei hij bij Het Nieuwsblad. 

Hij verwacht dan ook dat de junioren hun best zullen mogen doen tegen Kopecky. "Ik heb al wat berichten gekregen van junioren. Ze zijn zenuwachtig." Maar volgens Fack vinden de junioren het vooral en eer om tegen iemand zoals Kopecky te kunnen koersen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties