Wout van Aert geeft duidelijke reden waarom hij niet voor tweede groene trui op rij gaat in de Tour

Wout van Aert geeft duidelijke reden waarom hij niet voor tweede groene trui op rij gaat in de Tour
Foto: © photonews

Dat Wout van Aert dit jaar niet voor de groene trui gaat, heeft hij nu al een aantal keer duidelijk gemaakt. Maar de titelverdediger komt nu ook met een verklaring waarom.

Vorig jaar pakte Wout van Aert met overmacht de groene trui nadat hij hem al op dag twee veroverde. In Parijs werd hij zo de eerste Belg sinds Tom Boonen in 2007 die het groen mocht meenemen naar huis. 

Dit jaar maakt Van Aert er geen doel van om een tweede groene trui op rij te pakken. Hij gaat wel voor zoveel mogelijk ritzeges en dan die groene trui er misschien wel automatisch komen. 

Van Aert legt ook uit waarom hij niet specifiek wil focussen op groen. "Het puntenklassement zit soms ritzeges in de weg. Ik wil de volgende Tour niet moeten focussen vanaf het begin op de tussensprints", zegt hij bij Sporza. 

Doortrekken na de Tour

Een andere reden waarom Van Aert niet elke rit vol wil gaan is het WK dat bijna meteen na de Tour volgt. "De mindset is er zeker om na de Tour nog door te trekken. Ook dat zal een groot verschil maken met vorig jaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties