Mathieu van der Poel maakt indruk in Baloise Belgium Tour en bewijst duidelijk zijn punt

Mathieu van der Poel maakt indruk in Baloise Belgium Tour en bewijst duidelijk zijn punt
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel heeft zich in de Baloise Belgium Tour meteen getoond. De Nederlander bewees waarom hij België verkoos boven Zwitserland.

Op 90 kilometer van de streep gingen ploeggenoten Mathieu van der Poel, Jasper Philipsen en Gianni Vermeersch er met z'n drieën vandoor. Ze reden naar de kopgroep toe, maar werden al snel weer ingelopen. 

Een kopgroep met onder meer Van der Poel, Stuyven, De Buyst en Tiller leek het wel te gaan halen, maar Stuyven reed plots lek. En na de Gouden Kilometer, waar Van der Poel acht seconden pakte, leek het beste er ook af bij de vluchters, die op 2,5 kilometer van de meet weer werden ingelopen. 

"Het was de bedoeling om tot en met de Gouden Kilometer door te trekken om daarna alles op Jasper te zetten", zei Van der Poel bij HLN. Volgens de Nederlander wilde vooral Philipsen de koers hard maken, om de andere sprinters af te botten. 

Van der Poel bewijst zijn punt

Volgens Van der Poel heeft hij de inspanningen ook nodig om top aan de start van de Tour te verschijnen. En hij voelde al een enorm verschil met Dwars door het Hageland van afgelopen zaterdag. 

"Ik wil deze week nog attractief koersen. Voor zo’n dag als vandaag zit ik hier en niet in Zwitserland", besloot Van der Poel. Hij koos bewust om Zwitserland, met twee tijdritten en drie bergritten, links te laten en deze week dus in België te rijden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties