Mathieu van der Poel maakt veel indruk in Baloise Belgium Tour: "Het is toch niet dat wij pannenkoeken zijn"

Mathieu van der Poel maakt veel indruk in Baloise Belgium Tour: "Het is toch niet dat wij pannenkoeken zijn"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel imponeerde in de vierde rit van de Baloise Belgium Tour met een solo van 36 kilometer. De concurrentie kon alleen maar zijn zijn bewondering uitspreken.

Jasper De Buyst was de beste man bij Lotto Dstny op de vijfde plaats en op 26 seconden van Mathieu van der Poel. "Het is toch niet dat wij pannenkoeken zijn"", zei De Buyst achteraf bij Het Nieuwsblad. 

De Buyst noemt het dan ook een groot nummer van Van der Poel, vooral door de omstandigheden in koers. Er waren bijna 3000 hoogtemeters in 170 kilometer met de warme weersomstandigheden. 

"Om dan zo lang voor ons uit te rijden. Maar ja, we spreken hier wel over Mathieu van der Poel", sprak De Buyst nog eens zijn bewondering uit. Ook Yves Lampaert, achtste op 30 seconden, kon alleen maar toekijken. 

Stoorzenders Vermeersch en Philipsen

Iedereen zat dan ook op zijn limiet toen Van der Poel versnelde, stelde Lampaert vast. "Alleen hoop je dat hij zich een beetje overschat heeft en te vroeg vertrokken is." Lampaert dacht nog aan terugkeren, maar Vermeersch en Philipsen waren goede stoorzenders waardoor dat niet meer mogelijk was. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties